A vezetők feladatai - Instant módszertan - Felhívás, kérés, kérdés

2020.05.28

Iskolai szociális munka - Családsegítés - Gyermekjólét 
A szakmai vezetők, csoportvezetők feladatai
/Instant módszertan/

Kedves beosztott kollégák!

Kedves intézményvezetők, szakmai vezetők, csoportvezetők!

A sorban 6. instant módszertanon dolgozom a címben megjelölt témakörben.

Eddig minden egyes instant módszertan előtt kértem a szakmában dolgozók segítségét, hogy írják meg az adott témakörhöz kapcsolódó tapasztalataikat, jó gyakorlataikat, ötleteiket, meglátásaikat, és minden mást, amiről úgy érzik fontos az adott témakörhöz.

Most is így teszek!

Kérlek benneteket írjátok meg, véleményetek szerint mit tehet egy vezető az iskolai szociális munkával kapcsolatban? Mit tehet egy szakmai csoport vezetője a családsegítés, gyermekjólét terén?

Leendő írásomban gyakorlatias megközelítéssel kívánok szólni a vezetőkhöz és taglalni szakmai feladataikat a miért, mit, hogyan jegyében.

Írásom elsősorban a különböző szakmai egységek, csoportok vezetőinek szól, de őszintén remélem, hogy az intézményvezetők is haszonnal tudják majd forgatni. Számukra is lesz benne mondanivaló bőven.

Az instant módszertanban kizárólag szakmai feladatokról kívánok írni. Nem lesz szó adminisztrációról, hivatalosan előírt feladatokról. Ezekre ott vannak a jogszabályok, az egyes intézményi szabályozások, munkaköri leírások stb...

Amit kérek szépen tőletek:

Csatolok egy vázlatos tartalomjegyzéket, amolyan sorvezetőt, munka tematikát. Az ebben jelzett témakörökben várok tőletek hozzászólásokat, tartalmakat, jó gyakorlatokat! Természetesen bármilyen saját ötlettel, gondolattal, javaslattal bátran kiegészíthető a tartalom.

A tartalomjegyzékben pirossal jelzem azokat a témaköröket, melyekben várom ötleteiteket, kiegészítéseiteket, gondolataitokat, tapasztalataitokat, jó gyakorlataitokat.

Mindezeket több aspektusból írhatjátok. Legyél akár intézményvezető, szakmai vezető, csoportvezető, beosztott kolléga. Ez utóbbi kollégák írásaira kifejezetten várakozással tekintek.

Amit köszönöm szépen, nem kérek:

  • Panaszkodást a főnök(ök)re!
  • Panaszkodást a beosztott(ak)ra!

e-mail, ahová várom írásaitokat:

igyislehetlehetigyis@gmail.com

AZ ANONIMITÁST MINDENKI SZÁMÁRA BIZTOSÍTOM, GARANTÁLOM!

Ime a tervezett, vázlatos tartalom:

Várom válaszaitokat! Köszönettel:

Vajda Zsolt

Szociális munkás