Magamról, munkámról...


Tényszerűen:


Tanulmányok: 

  • ELTE - BTK Szociológiai Intézet

Diplomák:

  • Szociális munka (MA.)
  • Szociálpolitika (MA.)

Meghatározó munkahelyek, beosztások:

Rákospalotai Leánynevelő Intézet: (gyermekfelügyelő)

Fehér Holló Gyermekjóléti Szolgálat Budapest IX. kerület: (Iskolai szociális munkás, csoportvezető, intézményvezető)

Székesfehérvári Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, Megyei Módszertani Központ: (Csoportvezető, módszertani programvezető)

Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar Szociálpedagógia Tanszék Jászberény: (Főiskolai tanársegéd, óraadó oktató)

Budafok - Tétény Budapest XXII. Kerületi Önkormányzat: (Szociálpolitikai tanácsadó)

MTA - Gyerekesély Program 2008 - 2011 - ig tartó szakasz: (Szociális szakértő, regionális szociális szakértő, Biztos Kezdet képző, tréner)

Gyerekesély program 2011 - 2016 - ig tartó szakasz: (Regionális szociális szakértő, szakmai vezető, országos szociális szakértő Biztos Kezdet képző, tréner, tananyagfejlesztő)

MATEHETSZ , Templeton Program: (Csoportfacilitátor)

SZGYF EFOP 3.8.2. Kiemelt Projekt: Személyiségfejlesztő csoportvezető

Fontosabb képzettségek: 

  • Coach
  • Mediátor
  • Biztos Kezdet képző - tréner
  • Gyermekjogi képviselő
  • Szakmai vizsgaelnök (Szociális szolgáltatások szakmacsoport)
  • Szupervizor - folyamatban... (Károli Gáspár Református Egyetem)


És amit fontosnak tartok:


Szociális munkás - szociálpolitikus vagyok. 29 éve dolgozom a szakmámban, amit hivatásomnak tekintek. Szakmai pályafutásom része 15 év oktatási tapasztalat melyből tíz év felsőoktatás. /Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar/ Ugyancsak 10 éve csoportokat vezetek trénerként. Coach és mediátor képzettségekkel rendelkezem, amiket, mint módszereket használok a mindennapi munkámban.

Szociális munkás a szakmai identitásom. Erről a munkáról, hivatásról a legtöbb embernek rendkívül téves fogalma, ismerete van. Megdöbbennek, ha arról hallanak, hogy ez diplomát, mi több, egyetemi diplomát is jelent, és akár doktori fokozat is elérhető. Számomra a nyitottság, a szabad gondolkodás, a tudatos és tervezett változtatás, a holisztikus megközelítés, a rendszerszemlélet szinonimája.

A képességek és készségek olyan harmonikus egysége, amely arra sarkalja a birtokosát, hogy azokat tudatosan használva másokra hasson, képessé tegye őket önmaguk, helyzetük megismerésére és megértésére.

Változtatásokat generáljon, egyéni, csoportos, közösségi és társadalmi szinteken.

Támogatást nyújtson az arra rászorulónak, képviselje érdekeit azoknak, akiknek ez sokszor lehetetlen.

Fellépjen a minden rendű és rangú méltánytalanság és igazságtalanság ellen, segítsen azokon, akik olyan állapotba kerülnek - akár ideiglenesen, akár állandósulva, netán determinálva - hogy egyedül nem tudnak megbirkózni a problémáikkal.

Segítsen azokon, akik úgy érzik vagy nem is ismerik fel, hogy egyedül nem képesek élethelyzetük javítására, legyen az szociális, anyagi, érzelmi - értelmi, életkori, és minden más szegmens, netán mindezek összessége. 

Munkáimban arra törekszem, hogy a fentieket megvalósítsam. 

Az külön öröm számomra, ha mindezeket egy jó csapat, team keretein belül tehetem.

A felirat a pólómon, pusztán "munkaruha" egy tréningemhez. :-) 

Ha felkeltettem érdeklődésedet, további információkat, írásokat a blogomon olvashatsz (Lásd az "sw blog"  menüpontot) vagy nézd meg videóimat a "Referenciák" címszónál! Ha időd engedi, böngéssz kedvedre  az archívumokban,  ahol tucatnyi keret tematikát ismerhetsz meg. Alább pedig az elérhetőségeimet találod.

Közel 30 év szakmai -, 15 év oktatói, képzői -, 10 év tréneri tapasztalat


Kapcsolat

Kérdezz bátran vagy írd meg a véleményed!

Telefon:

+36 20 213 1847

e-mail:

vajda.zsolt@co-treme.hu

Skype:

vajdazsolt1


Üzenet: