Mit (NEM) csinál az óvodai - iskolai szociális munkás nyáron?

2019.03.23

Figyelem! 

Az alábbi bejegyzés nyomokban iróniát tartalmaz. Kérem szépen érteni, nem megsértődni!

Mit (Nem) csinál az óvodai - iskolai szociális munkás nyáron?

Háááát.... leginkább... nem válaszol kérdésekre, felhívásokra! :) 

Falba, a hallgatás falába ütköztem! Sajnálom!

2019. 03. 18 - n kérdést intéztem blog bejegyzés formájában a kollégákhoz,

"Mit csinál az óvodai - iskolai szociális munkás nyáron?" - címmel.

Kérlek, olvasd el újra, hogy lásd a célját, tartalmát és hogy mit ajánlottam fel a válaszokért "cserébe".

https://www.co-treme.hu/l/mit-csinal-az-ovodai-iskolai-szocialis-munkas-nyaron/

A megosztásoknak hála, 24 óra alatt, több mint ezren (1000 fő!) látták, (olvasták?) a bejegyzést.

Ez megtisztelő! Köszönöm szépen! - ez nem irónia! :) 

Itt a honlap megtekintése az elmúlt 30 napban, különös tekintettel a március 18. napra

Itt pedig az egyes bejegyzések látogatottságát láthatod:

1159 látogató a vonatkozó bejegyzésre! (Számuk mára 1300 körüli!) 

Közülük három kolléga, azaz 3 fő válaszolt.

Ez olyan bonyolult számolási, százalékszámítási és rendszerező, csoportosító, strukturáló, adatfeldolgozási, adatelemzési feladat elé állított, hogy ezt az emberfeletti munkát nem tudtam egyedül elvégezni. Jelenleg tárgyalásban állok több statisztikával, adatelemzéssel és társadalomtudományi kérdésekkel foglalkozó céggel, intézettel, hogy szakmailag kifogástalan háttértanulmány készüljön. Figyelembe véve a beérkezett óriási kvantitatív és kvalitatív adatmennyiséget - ami azért is kiemelkedő, mert mindössze egy, azaz 1 kérdést tartalmazott a felhívás - a háttértanulmány elkészítése minden bizonnyal hosszú időt vesz igénybe. Kis türelmeteket kérem.

EZ ÚTON KÖSZÖNÖM AZOKNAK A KOLLÉGÁKNAK (3, AZAZ HÁROM FŐ!) AKIK VETTÉK A FÁRADTSÁGOT ÉS VÁLASZOLTAK A KÉRDÉSEMRE, FELHÍVÁSOMRA! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Őszintén sajnálom, de úgy döntöttem, hogy értékes tapasztalataikat, leírásaikat, terveiket nem osztom meg itt, e blogban, melynek több célja is volt, továbbá tervek, elképzelések. Lásd az általam "cserébe" felkínált lehetőségeket a felhívásban.

A többi kolléga (1156 fő! - tudom, közülük sokan nem is olvasták végig, ezzel semmi gond) bizonyára olyan magától értetődőnek veszi a választ arra az egyetlen, csupán a nyárra, igen, a nyárra tervezett, szakmai tevékenységeire vonatkozó kérdésre, hogy nem is fáradozott magával a válasszal. Hiszen mindent tudunk a nyári feladatainkról! A nyári szakmai elképzeléseink, is mind rendben vannak, startra készen állnak a tudatos tervezésnek és a jövőbeni professzionális megvalósításnak köszönhetően! Kétségeink, kérdéseink nincsenek. Csak rendkívül kreatív és egyben szükséglet orientált és az igényfelméréseknek maximálisan megfelelő megoldásaink. A kommenteket figyelembe véve, ezek leginkább a táboroztatásban merülnek ki.

Megjegyzés:

Akik válaszoltak, azok nem csupán erről (táborok) írtak. Nyilván! Nekik volt miről írniuk! Még egyszer köszönöm szépen mindhármuknak!

Boldog az az ország, ahol annyi sok tábor van, hogy az iskolai szociális munkások mást sem csinálnak június 15 - től, augusztus 25 - ig, mint táboroztatnak!

Így hát nem is maradt hátra más, mint:

Sikeres nyári táborokat kívánok mindenkinek! Gyerekeknek, szakembereknek egyaránt!

Köszönettel:

Vajda Zsolt

Szociális munkás