Szülői csoportok az iskolában és azon kívül - Instant módszertan 

2020.05.25

Tervezés - Szervezés - Megvalósítás

Miért? Mit? Hogyan? Kiknek? Hol? Mikor? Kivel?

Kedves óvodai, iskolai szociális segítő kollégák!

Kedves családsegítésben, gyermekjóléti alapellátásban dolgozó kollégák!

Meggyőződésem, hogy a szociális csoportmunkán belül, a szülői csoportok létrehozása és működtetése az a szakmai - módszertani terület, ami minden fentiekben megszólított kollégát érint. Hiszek abban, hogy az itt közreadott instant módszertan alkalmas arra, hogy segítse támogassa munkátokat.

Őszintén remélem, hogy sikerül benneteket inspirálnom és motiválnom szülői csoportok megvalósítására. Véleményem szerint sikerorientált ez a szakmai részterület.

Az itt közreadott dokumentumban a gyakorlatias bevezetés után részletesen bemutatom az előkészületeket (tervezés), a kezdő lépéseket (szervezés) és a konkrét cselekvést (megvalósítás).

Ezt követően az írásom tartalmaz 12 db. szülői csoport leírást. Minden egyes szülői csoporthoz tartozik valamilyen segédanyag: összesen mintegy 10 - 15 kisprezentáció, fotó, kisfilm, animáció. Ezeket a szövegbe beágyazott linkeken keresztül éritek el Google drive feltöltésben. Onnan le is tölthetők természetesen.

Bízom benne, hogy segítségetekre lehetek ezzel az írással. A bölcsek köve nincs birtokomban, ugyanakkor kulturált szakmai vitára nyitott vagyok.

Fogadjátok éles szemmel, kritikusan, de megértéssel, kis odafigyeléssel derűs el-, és befogadással, egyetértéssel vagy nem egyetértéssel, vitatva vagy nem vitatva állításaimat.

Csak katt a gombra!

Jó olvasást, sikeres megvalósítást kívánok!

Üdvözlettel:

Vajda Zsolt

Szociális munkás