Szülői csoportok az óvodában és azon kívül: Felhívás - kérés - kérdés

2020.07.08

Kedves iskolai szociális munkások, családsegítésben, gyermekjólétben dolgozó kollégák!

A segítségeteket kérem! Ezért kéréssel, felhívással fordulok hozzátok! 

Indoklás:

Dolgozok egy instant módszertanon, mely az óvodáskorú gyermekek szüleinek, családjainak szóló csoportmunkáról szól. Azt gondolom, hogy ez a korosztály (az óvodáskorú gyermekek és szüleik, családjaik), talán több figyelmet érdemel és igényel, a családsegítés, gyermekjólét és iskolai szociális munka részéről, mint ami általánosan tapasztalható.

Meggyőződésem, hogy ez a szakmai - módszertani terület, jelesül a szülői csoportok létrehozása és működtetése, mindenkit aki ezen a területen dolgozik, egyaránt érint! Hiszek abban, hogy a majdan elkészülő instant módszertanban megfogalmazottak, hasznosíthatók lesznek a munkáitok során.

Korábban, már írtam egy hasonló anyagot az iskolai szülői csoportokkal kapcsolatban.

Ezt itt találjátok:

https://www.co-treme.hu/l/szuloi-csoportok-az-iskolaban-es-azon-kivul/

Most, ennek folytatásaként dolgozom az újabb instant módszertanon.

Munkacíme:

Szülői csoportok az óvodában és azon kívül

Tervezés - szervezés - megvalósítás

Az írásban külön fejezetet szánok a ti megvalósult csoportjaitoknak, jógyakorlataitoknak!

Ezért azzal a kéréssel fordulok, hozzátok, hogy ha van sikeres szülői csoport leírásotok, dokumentációtok, tematikátok stb... akkor keressetek meg és beszéljünk, konzultáljunk, hogy miképpen tudom beilleszteni az instant módszertanba. Ha nincs leírásotok, dokumentációtok, de végeztetek csoportmunkát óvodás gyermeket, gyermekeket nevelő szülőkkel, és szívesen megosztanátok tapasztalataitokat a többi kollégával, kérlek benneteket, akkor is keressetek meg! Örömmel írnám le és mutatnám be a munkátokat. Illetve adnék teret és helyt az írásaitoknak. Nyilván minden szerzőt, forrást megjelölve! Amennyiben anonimitást kérsz, természetesen azt is tiszteletben tartom! Mint eddig mindig, minden munkámnál!

A készülő instant módszertan vázlatos tematikáját csatolom, csak kattints a lentebbi gombra! Ez csak vázlat! Minden javaslatot, kiegészítést, konstruktív ötletet szívesen fogadok.

Elérhetőségeim:

Email:

igyislehetlehetigyis@gmail.com

Telefon:

+3620 213 1847

Köszönettel:

Vajda Zsolt

szociális munkás